Windows 10 va beneficia de o instalare mai rapida

0
191

Oamenii din spatele Microsoft in frunte cu Bill Gates, sau cum ii mai spunem noi „Billy”, sunt constienti de durata de timp pentru instalarea Windows 10, aceasta fiind in jur de 80 de minute. O durata de timp foarte mare, avand in vedere ca de cativa ani trend-ul programelor software este sa mearga cat mai repede, sa se incarce cat mai repede, sa se instaleze cat mai repede.

Utilizatorul in aceasta situatie ar putea considera ca este o pierdere de timp toata asteptarea, insa cu totii stim ca pentru instalarea acestui software, este nevoie de timp mai exact pentru procesarea si stocarea tuturor datelor de instalare, dar totusi, eu cred ca 80 de minute e o durata destul de mare in care ai putea sa faci altceva. Acum evident a instala Windows-ul este o chestiune importanta pentru noi pentru ca „Ce nu vrei sa-l instalezi? Atunci stai fara PC!” Chiar si asa daca se poate micsora timpul de asteptare, de ce nu?

Uite cat e ceasul

O companie ce are grija de timpul nostru

Si asa cum am spus, Microsoft se gandeste la utilizatorii sai, si in noua versiune ce urmeaza sa soseasca durata de asteptare pentru a-ti instala Windows 10 va fii de doar … 30 de minute. Impresionant? Noi zicem ca da. Sa ajungi de la 80 de minute la 30 este o scadere mare si nu putem decat lauda aceasta initiativa.

Aceasta fiind prima actualizare pentru Windows, ne mai asteptam la una, deoarece Microsoft are ca scop in 2018 actualizarea de aproximativ doua ori pe an pentru Windows 10, adaugand noi caracteristici si imbunatatiri. Bineinteles ca, pentru securitatea utilizatorilor, actualizarile de securitate vor aparea cel putin o data pe luna.

Cum functioneaza

De obicei, actualizarile majore sunt alcatuite din patru faze, care de cele mai multe ori sunt impartite egal in moduri online si offline. Cand dispozitivul este utilizat si sistemul de operare este in functiune, apar fazele online. In schimb, fazele offline, sunt bineinteles offline, ceea ce inseamna ca apar atunci cand dispozitivul care este actualizat nu functioneaza. Stiti si voi opriti calculatorul, totul e bine, frumos, actualizat si cand il porniti vedeti cand apasati butonul de start ca sistemul trebuie actualizat.

Aceste actualizari bi-anuale, propuse de Microsoft pentru reducerea timpului de asteptare, au la baza mutarea mai multor lucrari efectuate in faza offline, catre faza online. Asteptarea va dura mai mult la faza online dupa noua actualizare, insa dupa cum spun dezvoltatorii, va fii o diferenta foarte mica, aproape neobservabila. In timpul fazei offline, are loc pregatirea continutului utilizatorului pentru migrare, acest lucru intamplandu-se atunci cand computerul este pornit, dupa noua actualizare. Pentru migrarea driverelor si a altor fisiere pe care Windows le cere, se va intampla acelasi lucru.

Inca 99%

Alte schimbari

Unele dintre cele mai interesante schimbari care vor aparea luna viitoare, odata cu actualizarea, este includerea unui mediu virtual nou, si capacitatea de a captura imagini in aplicatii. Insa Microsoft mai are o lansare ce se va petrece in acelasi timp cu noua actualizare numita „Feedback haptic”, aceasta avand legatura cu controlul de miscare in SteamVR.

Se pare ca Microsoft incepe si continua anul in forta, cu schimbari majore celebrului lor program software. Nu face decat sa ne bucure acest lucru pentru ca noi suntem 100% de acord cu orice pas in directia progres. Ramane de vazut ce alte schimbari ne vor pregati acestia, dar pana atunci, voi ce parere aveti de acest subiect?

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here