Un nou inceput pentru Quantic Dream.

0
34

O sa incep acest articol cu cateva informatii generale, dupa care, vom intra direct in paine.

Quantic Dream este o companie franceza, dezvoltatoare de jocuri video, ce a fost fondata in 1997. Are propriul sediu de captare digitala a miscarilor, pe care il foloseste fie in producerea jocurilor, fie in producerea filmelor. Jocurile populare produse de acesta companie sunt Heavy Rain, Beyond: Two Souls si Detroit: Become Human. De asemenea, Quantic Dream a ajutat la producerea filmului Immortel, o productie cinematografica franceza.

NetEase Games este o diviziune a companiei chineze, NetEase. Este una dintre cele mai bune companii bazate pe publicarea si dezvoltatarea jocurilor video. Compania este cunoscuta pentru dezvoltarea jocurilor pentru telefon, dar si pentru parteneriatele cu Mojang, Blizzard’s Game si Bungie.

Pentru ultimii 12 ani, Quantic Games a produs jocuri de top numai pentru PlayStation. Dar, de anul acesta lucrurile se schimba. Colaborarea dintre Quantic Games si Sony Interactive Entertainment ia sfarsit. Iar jocurile celor de la Quantic Games urmeaza a fi publicate pe mai multe platforme, nu numai PlayStation.

Parteneriatul incheiat intre Quantic Games si NetEase Games

NetEase a achizitionat o parte a companiei Quantic Dream, devenind astfel partener oficial. Datorita acestui parteneriat, Quantic Dream are puterea financiara necesar pentru a se extinde, dar si pentru a investi in jocurile viitoare.

Acest parteneriat nu este benefic doar pentru cele doua companii, ci si pentru fanii jocurilor produse de Quantic Games, care vor putea juca jocurile respective pe diverse platforme si dispozitive.

Potrivit lui David Cage, fondatorul studioului Quantic Dream, compania sa a primit mai multe oferte de parteneriat, pe care le-a studiat atent, ajungand la concluzia ca NetEase este cea mai buna alegere. Tot el spune ca ceea ce l-a atras la gigantul NetEase este modul in care acestia au investit si sustinut alte companii. Totodata, David Cage a descoperit ca exista multe puncte comune in viziunea celor doua companii, fapt care l-a atras si mai tare.

Quantic Dream – scandal intern

In primavara anului trecut, studioul Quantic Dream a fost implicat intr-un scandal de proportii, imaginea companiei fiind pusa la incercare.

Acuzatiile au fost intemeiate atat de fostii angajati, cat si de angajatii actuali ai companiei. Conform mai multor publicatii franceze care au investigat scandalul, compania Quantic Dream a fost acuzata de propagarea unui mediu de lucru toxic si de distrugerea imaginii personale ale angajatilor prin fotografii prelucrate in Photoshop.

De acuzatii nu au scapat nici cei doi conducatori ai companiei, David Cage si Guillaume de Fondaumière, care au fost acuzati ca au ignorat problemele de interior ale companiei, sau chiar ca, ei sunt cei care provoaca aceste nemultumiri ale angajatilor. David Cage a fost acuzat ca face glume cu subtilitati rasiste si homofobe, pe cand, Guillaume a fost acuzat, de catre angajatii de sex feminin, ca are un comportament inadecvat.

In orice caz, toate acuzatiile au fost negate. Contul oficial al companiei Quantic Dream a dat urmatorul raspuns:


“Articles published today level various allegations against Quantic Dream, its management and employees. We categorically deny all of these allegations […] Inappropriate conduct or practices have no place at Quantic Dream. We have taken and always will take such grievances very seriously. We value every single person who works at Quantic Dream. It is of the utmost importance to us that we maintain a safe environment that allows us all to channel our shared passion for making video games.”

Unele zvonuri spun ca acest scandal este ce i-a indepartat pe cei de la Sony. Voi ce parere aveti?

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here