Ultimele zvonuri in legatura cu GTX 1650 + data de lansare!

0
76

Nvidia este gata sa prezinte o noua placa grafica, GTX 1650. Aceasta noua placa grafica este bazata pe arhitectura Turing. Deci, sa aruncam un ochi la caracteristicele aceste placi grafice GTX1650. Pana in acest moment a fost clasificat ca o placa putin mai slaba decat seria GTX 1660 Ti si GTX 1660.

Cateva detalii despre GTX 1650

In primul rand, pe GTX 1650 ar trebuie sa existe noul nucleu TU117, deoarece GTX 1660 Ti si GTX 1660 se bazeaza pe TU116. La fel ca si pe cele doua din seria 16(1660 Ti si 1660), nu v-a avea unitati de baza RT si Tensor. O alta problema ar fi CUDA Cores unde lipsesc informatiile. Se spune ca noua placa grafica poate numara doar 1024 CUDA Cores, dar nu este nimic sigur. Pe PCB acesta placa grafica are Memory Bus de 128-biti si ar trebui sa avem, nu mai putin de 4GB memorie GDDR5.

In ceea ce privesc frecventele de baza ale placi video stabilite de Nvidia nu exista inca incredere deplina. Dar din moment ce nu exista si nu v-a exista un model Founders Edition, vom vedea foarte multe solutii personalizate de parteneri celor de la Nvidia si posibil overclocking din fabrica.
Bazandu-ne pe cateva imagini si specificatii ale placi grafice din ultimele ore, se zvoneste ca specificatiile placi grafice ar fi setate la 1395/1560 Mhz, dar vom putea alege si din modele ce au setate frecvente de baza mai mari precum 1665/1725 Mhz. Nu este nimic sigur, dar aceste valori reprezinta o referinta generala. Nu exista nici informatii despre memoria GDDR5. Dar din informatiile pe care noi le avem putem presupune ca ar fi 7/8 Gbps.

Din aceste specificatii ne dam seama ca GeForce GTX 1650 nu ar avea nevoie de mai mult de 75W sau poate chiar mai putin si nici de conectori cu alimentare separata. Multe placii vor fi foarte compacte si vor avea doar un singur sistem de racire a cooleru-lui. Insa in ceea ce priveste conectarea, vom vedea cateva propuneri cu conectori DVI. Aceasta solutie este destinata in mare parte persoanelor ce detin PC-uri.

Performanta

Am ajuns si la partea ce reprezinta performanta acestei placi grafice. Multa lume is doreste o rata cat mai mare a cadrelor cu o placa nu foarte scumpa. Aceasta placa video trebuie sa ofere mai multe cadre pe secunda decat popularul GTX 1050 Ti. Pe scurt acest GTX 1650 ar trebui sa ofere performante mai mari sau egale cu cele ale lui GTX 1060 3GB si Radeon RX 570 4GB. Aceasta placa ar trebui sa reprezinte si un nivel de intrare pentru a juca in FULL HD cu detalii relativ mari.

Pret si data de lansare

Probabil ceea ce vrea sa stie foarte multa lume este pretul aceste placi grafice. Pentru moment pretul este inca necunoscut. Insa stim ca Nvidia a lansat pe piata din Europa GTX 1660 la o lista recomandata de 240 euro. GTX 1650 ar trebui sa nu urce mai mult de 200 euro, marcand aparitia arhitecturi Turing sub 200 euro.

Iar in ceea ce priveste data de lansare a acestei placi grafice se zvonea o lansare pe 22 Aprilie. Dar A4G fiind foarte banditi, au scotocit foarte multe informatii si am ajuns la concluzia ca placa grafica se v-a lansa urmatoare zi, adica 23 aprilie.

Credeti ca vi s-ar potrivi aceasta placa grafica pentru ceea ce aveti nevoie?
Ati fi multumiti de ce performantele acestei placi video?
Lasati in comentari parerea voastra cu privire la aceasta placa grafica.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here