Review Assassin’s Creed Odyssey

0
165

Assassin’s Creed Odyssey este ultimul joc din seria Assassin’s Creed care pare sa vina ca o continuare a planului stabilit de Origins. Acesta împrumuta de la cel mai bun și strălucitor design al jocului OPEN-WORLD pentru a realiza o experiența care este uneori cu adevărat remarcabila.

Insulele Greciei antice au fost recreate la o scara uimitoare, oferind o atenție deosebita detaliilor, încât este cu adevărat copleșitoare. Opening statement.

Nu trebuie sa explorați toată lumea lui Odyssey și nici încercările care par „virgine” de a adaugă unele lucruri de la Mass Effect (dialogul esențial și mecanica relațiilor romantice). Este evident ca cei de la Ubisoft încearcă sa vina cu idei noi, iar aceste idei care le vin le implementează in jocuri fără sa le testeze înainte dacă ar funcționa și dacă ar avea o logica sau nu, de aceea unele sunt geniale iar altele vor intra in istoria ideilor pierdute.

In ciuda acestor fapte, Assassin’s Creed Odyssey încă reușește sa se laude cu o aventura incredibila open-world, care atinge un echilibru incredibil între turismul virtual al locațiilor antice și o aventură stupida care rareori pare sa fie luată in serios.

Personaje principale

Jocul va pune sa alegeți cu cine vreti sa jucati. Alexios sau Kassandra, aceștia sunt descendenții legendarului rege spartan Leonidas. Am ales sa joc cu Kassandra, un protagonist care mi s-a parut mai carismatic și mai interesant decat Alexios.

O lume plina de minuni!

Atunci când dialogul nu reușește sa ofere optiuni, ceea ce adesea o si face, o sa va pierdeți admirând peisajul. Modul in care se comporta jocul este decis de jucător, acesta având o mulțime de posibilitati in timpul dialogului. In mod normal, se urmează o alegere binară a binelui sau a răului, cu multe decizii care te fac sa îți ucizi inamicul sau sa îl cruți.

Assassin’s Creed: Odyssey marchează, de altfel prima data când puteți avea o relație romantica indiferent de sex. Acesta este un pas binevenit pentru inovatie in blockbuster-ele de baza, deși modul in care aceasta se realizeaza este relativ infantila. Este adesea un obiect de comedie sau o recompensa pentru jucător după ce au terminat un sidequest.

Gameplay

Dacă ați jucat Assassin’s Creed: Origins va veti simți ca acasa in acest joc. In câteva secunde o sa va obișnuiți cu comenzile, deoarece cam tot ce se făcea in Origins a revenit și in acest joc. Explorarea lumii este susținută de aceleași elemente pe care seria le-a folosit de ani de zile.

Luptele sunt foarte interesante, acestea variază in funcție de strategia pe care o alegeți, iar strategiile pe care doriți sa le aplicați le puteți personaliza după bunul plac iar acest lucru m-a făcut sa nu ma plictisesc nici după mai bine de 30 de ore de joc. In afara de ambițiile înalte pe care Ubisoft le are in clar pentru aceasta serie, Assassin’s Creed Odyssey încă excelează in ceea ce contează: va face sa va simțiți ca un asasin puternic si de neoprit.

Spartan kick.

Dacă misiunea nu va spune cum sa abordați fiecare intâlnire, cel mai simplu și sigur e sa abordați misiunea din umbra. Sunt și misiuni pe care trebuie sa le abordați in forța și sa le  executați cu un atac frontal. Pe tot parcursul jocului o sa găsiți și artefacte care va vor ajuta sa va îmbunătățiți armele.

O lume plina de activitati

Assassin’s Creed a câștigat o reputație infamă in trecut, prin completarea hârtii cu o mulțime de „iconite”. Dacă in vechile jocuri din serie misiunile secundare erau doar pentru a da un alt aspect armurii, pentru a gasi un artefact legendar, puncte suplimentare pentru a dezvolta diferite obiecte si altele, in Assassin’s Creed: Odyssey aceste lucruri sunt înlocuite de modul „Explorer”, descris de cei de la Ubisoft ca „The way it’s meant to be played”(Modul in care este menit sa fie jucat).

Oo doamne, ce priveliste!

Verdict

Assassin’s Creed: Odyssey este un alt joc reusit al celor de la Ubisoft, din seria jocurilor open-world de lunga durata. Extinzându-se pe planul deja stabilit de Origins, Ubisoft a realizat inca o experiența care se simte curajoasa și complet gigantica.

Văzând tot ce are de oferit, ar putea dura sute de ore pentru a termina tot jocul, chiar dacă o mare parte din conținutul sau se simte inutil, oferind foarte putina experiența și echipamente pe care probabil nu o sa le folosești niciodată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here