Microsoft este in căutare de jocuri exclusive pentru Xbox

0
47

S-ar parea ca „băieții” de la Microsoft sunt in căutarea de mai multe jocuri exclusive pentru al sau Xbox și pare ca iau in considerare sa achiziționeze EA, Valve sau PUBG Corp. Totusi, chiar dacă reușesc sa achiziționeze PUBG Corp, tot nu vom avea sansa sa vedem inegalabilul PUBG pe consola PS4, din pacate. Am tinut sa zic din pacate. Merita sa zic.

Ce s-a aflat

Un raport recent sugereaza ca Microsoft s-a „luptat” intern cu lipsa de jocuri exclusive pentru Xbox One in comparație cu consola de la Sony unde aveți o intreaga „piramida” cu jocuri exclusive pentru PlayStation, iar in prezent caută cai pentru a remedia aceasta problema. Se pare ca doresc sa achiziționeze alte studiouri dar și editori pentru a aduce francize mult mai populare de jocuri sub „umbra” Xbox. O sursa apropiata Microsoft a transmis ca Electronic Arts a fost menționata ca o potențiala investiție.

Raportul arată, de asemenea, ca Valve și PUBG Corp au fost considerate de Microsoft drept potențiali parteneri intr-o afacere de achizitie, deși autorul Colin Campbell clarifica faptul ca acest zvon este doar un simplu zvon, deci nu prea ar trebui sa îl luam in considerare. Prea mult.

Microsoft are o istorie destul de proasta in legătura cu jocurile exclusive pentru Xbox. Mai multe jocuri cum ar fi de exemplu Crackdown 3, au înregistrat întârzieri, iar altele chiar au fost anulate.

Better late than never, right?

Anul asta s-ar putea sa fie cu noroc

Anul acesta arată ceva mai promițător, cu Sea of Thieves, State of Decay 2 și in cele din urma (a dat domnu’) Crackdown 3, toate fiind acum la orizont. Zvonurile sugerează ca o sa avem parte de mai multe vesti bune in legătura cu jocurile care sunt pe drum, din partea Microsoft.

Totuși in comparație cu ce ne-a oferit, ce ne oferă și ce o sa ne ofere PS4 in exclusivele sale (in acest an jucătorii de PS4 se bucura de Shadow of the Colossus, God of War, Spider-Man, Days Gone, si Detroit: Become Human plus multe altele), cei de la Microsoft au ganduri mari si doresc sa își extindă repertoriul in „industria” jocurilor exclusive din motive lesne de inteles.

Dacă o înțelegere permite celor de la Microsoft sa direcționeze EA intr-o noua direcție, atunci, poate ar trebui sa fiți puțin entuziasmați. Se pare ca sub conducerea lui Phil Spencer, compania a început sa își îndeplinească din ce in ce mai mult promisiunile despre compatibilitate și dacă ați auzit și de stirea in care se spune ca toate jocurile exclusive Xbox pot fi jucate din prima zi cu Xbox Game Pass, atunci lucrurile tind sa devina din ce in ce mai bune pentru noi jucatorii.

In ceea ce privește modul in care o afacere Microsoft-EA ar putea afecta jocurile? E cam greu de precizat, dar jocuri precum Star Wars, Battlefield și gigantii BioWare sa ajunga exclusivi pentru Xbox este cam greu de vazut. Disney va aproba oare titluri pentru o singura consola? Ce se va întâmpla cu licențele EA pentru diferite branduri și studiouri?

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here