Mate 20 PRO – Flagship Huawei de Performanta

0
158

Companiile de telefonie scot din ce in ce mai des telefoane. O industrie banoasa, plina de clienti din ce in ce mai „usor” de prostit, ii face pe acestia sa dezvaluie lumii modele din ce in ce mai … la fel. Caci stiti vorba ceea, „aceeasi Marie cu alta palarie”, a devenit un fel de tipar in Smartphone-aiala. Si e prost cine cumpara, nu cine vinde, nu?

O fi la fel … sau o fi altfel?

Mate 20 PRO, noua nascocire marca Huawei, este un telefon. Foarte clar pana aici. L-am vazut, nu am voie sa zic ce si cum, sub fierul incins al darii in judecata pe daune de nu am bani sa imi iau masina, dar o sa zic atat, este un telefon misto. Facut pentru oameni pasionati de tehnologie, acesta „se remarca in multime”. Evident, de ce Huawei nu ar spalaci putin piata, cu o mica adaptare proprie a legii consumatorismului, prin faptul ca pastreaza inca lucruri de la „vechile” (zic vechi ce dracu, au cateva luni) modele? Dar adaptarea nu e mare..

Spre deosebire de unul din concurentii lor (cei cu mar pe spate), care fac telefoane „noi” de dragul de a face parca pe placul directorilor de la marketing care isi mai fac de lucru cu inca 1 lansare, Huawei imbunatateste lucruri. Procesorul (normal), procesorul video (care este laudat si raslaudat ca va rupe jocurile in 2), bateria ce va tine si mai mult decat pana acum (cu ridicarea la apogeul smartphone-urilor – 3 zile tata! *chiar si daca este folosit in regim mai nebun). Vorbe bune si de suflet, ce orice pasionat era chiar pregatit sa le auda.

Si ajungem la camera, ei bine … camera este altfel. Nu, stai, de fapt e la fel dar lipseste ceva. Lipseste una. Dar sa stiti ca ce facea aia de lipseste, face una din celelalte 2 acum asa ca baietii ce au zis … da i-a mai sa scoatem noi inca 1 bucata de hardware ca platim prea mult catre third-party-ul ce ne face camerele! Nimic neaparat schimbat in afara de acest detaliu, ei bine, poate doar pozitionarea lor. Putin urata, daca ar fi sa dau o parere pur personala, dar fiecare cu cei place.

Inovatie

Speech-ul fiecarui angajat de vanzari Huawei este „Noi venim cu inovatie!”, „Noi inventam si lansam lucruri nemaiauzite!”. Bun, bun, se prelinge bine in ureche, dar hai sa vedem..o fi asa?

Haideti sa va zic una … incarcare wireless, da? Si abracadabra … incarcare wireless … inapoi! Ce vreau sa zic oare? Pai sa zicem ca tovarasul tau are Samsung. De ala de se incarca wireless. Pai da si tu acum smecher vii si iti iei Mate20 Pro. Pai da cine e mai smecher? Tu. Stii de ce? Pentru ca daca amaratul ala de tovaras ramane fara baterie … da nu ii dai tu? *wink wink.

Haideti sa va mai zic alta … senzor de amprenta. Ok, dar toata lumea are acum. Da ma fratica, da’ cine are direct pe ecran? Tot tu. Bine cei drept, nu sunt primii cu asa ceva. Si altceva si mai drept (si cam prost zic) e ca e doar intr-un loc. Macar de era pe tot ecranul. Si ce e altceva si si mai drept? Trebuie sa si apesi pe ecran. Da, da, ati vazut bine, trebuie sa apesi ba tata ba. Mai cu talent asa. Da nu strici tu oare ecranul ala? Motivatia lor? Pai ca sa nu il deblochezi aiurea in buzunar. Motivatia mea? Pai da nu dai tu 2000 de RON pe ecran dupa ce il strici apasand 1 an pe el? Dai… Sau iei altu’ ca na … cineva trebuie sa fie smecher in grupul tau 🙂 .

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here