Gigantul Google va inchide Google+

0
133

Colosul Google, companie parte a grupului Alphabet, a luat hotararea sa inchida nu chiar celebra lor retea de socializare Google+, ca urmare a unei brese de securitate aparute in trecut. „Coincidenta” mai face si ca acea bresa, care a pus pe tava date personale despre conturile Google+ si care a aparut undeva in 2015 (3 ani in urma frateee!), sa nu fi fost raportata niciodata si ca tehnicienii Google au lucrat la ea si au reusit sa o rezolve undeva in Martie 2018.

Ce si cum a fost afectat

In software-ul aplicatiei a fost descoperit un bug de catre angajatii Google ce a permis dezvoltatorilor a aproximativ 480 de aplicatii sa aiba acces la date personale de la utilizatorii Google+, date ce acestia le aveam private.

Printre categoriile de date compromise se numara nume, adrese de e-mail, locuri de munca actuale sau ocupatii, varsta si informatii despre sex. Compania totusi sustine ca nici un mesaj personal nu a fost „scapat” si ca nici un dezvoltator din cei 480 nu au incercat sa foloseasca acest bug sa obtina aceste informatii. Sa credem, sa nu credem?

Un alt motiv de inchidere

Pe langa acest scandal, Google sustine si ca aceasta miscare este datorata faptului ca reteaua de socializare este din ce in ce mai rar folosita „90% dintre utilizatori stau mai putin de 5 secunde in sesiune”, ceea ce tindem sa credem ca este adevarat. Google+ nu a fost niciodata o retea de socializare cunoscuta sau agreata de oameni, un mic esec din partea Google sa zicem.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here