Cum sa crești performanța PC-ului tau in Windows 10

0
378

Windows 10 este, fără îndoiala, cel mai eficient sistem de operare creat de Microsoft, dar acesta conține de asemenea un număr mare de programe care necesita cantități mari de resurse. In plus, cea mai recenta versiune de Windows are, de asemenea, unele caracteristici foarte utile pentru a îmbunătăți eficienta globală.

Dacă ați observat ca performanța calculatorului vostru a încetinit sau chiar a luat-o de-a binelea la vale, exista un număr de suspecți obișnuiți, care sunt cel mai probabil responsabili, inclusiv bloatware, fisiere temporare, dar și hardware mai puțin performant.

Un ghid cu 5 pasi

In acest ghid va voi prezenta 5 dintre cele mai bune metode prin care puteți sa creșteți performanța, sa eliminati programele nedorite, sa dezactivati efectele speciale inutile și sa actualizati software-ul.

1. Inchideti PC-ul 

Deși acest lucru poate părea un pas evident, mulți utilizatori își mențin PC-ul in funcțiune timp de câteva săptămâni. Windows 10 va afișa in mod automat ecranul in mod de repaus, dar toate procesele care au fost deja lansate vor rula in continuare. Acestea se pot acumula in timp și pot încetini PC-ul.

Puteți remedia aceasta problema închizând PC-ul după fiecare utilizare sau când nu îl mai folosiți câteva ore.

2. UPDATE, UPDATE ȘI IAR UPDATE!

Microsoft lansează continuu update-uri pentru a remedia probleme și erori care duc la încetinirea PC-ului. Unele dintre acestea sunt destul de minore, iar altele aduc schimbări semnificative asupra PC-ului, maximizand eficienta acestuia. Dacă observați ca PC-ul se mișcă lent, verificați dacă aveți posibilitatea sa faceți update.

3. Verificați aplicațiile de pornire (Start-Up)

PC-urile pot fi încetinite de numarul mare de procese care rulează in fundal, iar multe dintre acestea încetinesc și pornirea acestuia. Pentru a verifica ce programe pornesc odată cu PC-ul trebuie sa deschideți Task Manager (CTRL+ALT+DEL) apoi faceți click pe „startup„, aici trebuie sa fiți atenți la secțiunea „startup impact„, unde se afișează nivelul de folosire resurse pe care le folosește un program pentru a porni. Pentru a inpiedica un anumit program sa pornească odată cu PC-ul faceți click dreapta și alegeți „disable„.

 

4. Îndepărtează software-ul neutilizat

Mulți utilizatori instalează programe pentru un anumit scop și nu le mai folosesc din nou. Aceste programe ocupa spațiu in hard disk și pot reduce performanța PC-ului. Recomandarea noastra este sa le eliminati, daca stiti ca nu le mai folositi.

5. Dezactivează efectele speciale

Windows 10 este destul de plin de efecte speciale si a fost programat implicit sa se estompeze continuu. Alte caracteristici inutile, dar intensive, includ transluciditatea, dar și animația. Acestea sunt lucruri pe care exista sansa sa nici nu le sesizati. De aceea multi utilizatori aleg sa le dezactiveze si acest lucru poate fi un lucru ce va poate imbunatati si voua performanta.

Revert back the changes

Lucrurile din lista de mai sus va pot ajuta enorm daca PC-ul vostru are probleme de performanta. Dar daca totusi le-ati facut si considerati ca vreti sa reveniti la setarile anterioare, poate doar pentru doar unul din punctele de mai sus, nimeni nu va sta in cale.

Pentru a readuce calculatorul la elementele de baza, deschideți meniul Windows, căutați „system” apoi mergeți la „setări avansate” și selectați „setări de performanta„. Aici veti gasi toate setarile calculatorului dumneavoastra si tot de aici puteti face orice schimbare doriti. Un mic sfat este ca, inainte sa operati o schimbare, sa cautati bine ce face acea schimbare. Spor!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here