Cele mai noi știri despre PlayStation 5 și când se zvonește ca va fi lansată noua consola

0
1559

Un set de întrebari care ii frământa pe fanii PlayStation ar fi „Când se va lansa noua consola de la Sony?” și „Cât de curând o sa o vedem și pe piața noastră din Romania?” Ei bine..

Ar fi bine sa stati bine pe picioare, iar dacă aveți posibilitatea sa luați un loc pe scaun, va rog, ar fi cazul, deoarece ultimul raport in dezvoltarea PS5, sugerează ca aceasta consola ar putea fi lansată chiar in acest an. Whaaaaaaaaat??

Concept

Ce ne rezerva viitorul

Se pare ca cei de la Sony vor folosi aceasta consola pentru a-și împinge și mai mult eforturile VR, cu tehnologia VR întâlnită la nivelul „Silicon”, si mai mult de atat acestia ar avea in plan sa construiasca un GPU bazat pe arhitectura Navi de la AMD alaturi de un procesor potențial de linia Zen de la AMD.

Deși specificațiile par plauzibile, nu exista o data concretă ca PS5 va apărea in 2018. Exista câteva imagini despre noua consola de la Sony, însă aceasta nu seamănă cu nici o alta. Se stie oricum ca pe partea de console, majoritatea lansărilor sunt odată la câțiva ani, între dezvăluirea specificațiilor, titluri de lansare și date de precomanda, pana la apariția efectivă a consolei ne pierdem efectiv mințile. Au trecut 5 ani de când cei de la Sony au dezvăluit ultima lor generație de console, astfel știm ca atunci când va fi lansat PS5, cu greu o sa ne dezlipim din fata ecranului. Noi. Voi cum faceti?

Acelasi comportament de fiecare data

Zvonuri, anticipare, publicitatea furioasa pentru a convinge fanii sa cumpere produsul, toate astea fac parte din așteptarea produsului. In acest moment cei de la Sony nu au confirmat ca ar exista o consola PlayStation in lucru și chiar dacă ne-ar plăcea sa spunem ca exista nu putem face asta. E greu de spus când am putea sa stim sigur data de lansare, dar și mai greu e sa stim când o sa il vedem fizic. Bummer, right?

Nu disperați baieti si fete, in timp ce nu putem fi siguri când va fi dezvăluit PS5 sau cel puțin anunțat, ceea ce stim sigur este ca cei de la Sony sigur vor lansa o noua consola destul de curând, ținând cont ca au PS4 Pro care daca ne intrebati pe noi, este un fel de „hai sa mai scoatem ceva, aproximativ la fel, sa mai castigam niste bani”.

Relativ noua pe piata, dar face fata cu brio concurentului sau direct, Microsoft Xbox One X. Trebuie sa recunoastem totusi ca, prin introducerea pe piața a unor puteri mai mari de procesare și capacitatea de vizualizare 4K, upgrade-urile care s-au făcut la PS4 Pro au extins semnificativ durata de viața a versiunii actuale.

Care e mai buna?

Este cu adevarat necesar?

Chiar daca „oo doamne PS5, cum sa nu o vrea cineva?”, dar daca ar fi sa o gandim la rece nu prea vad cu adevărat nevoia de a lansa o noua generație anul acesta. Dar dacă ar fi sa ținem cont de „angajamentul” făcut de cei de la Microsoft in legătura cu compatibilitatea, credem ca ar fi esențial pentru cei de la Sony sa vina si cu ceva nou. Nu stiu voi, dar noi suntem satuli de lansari de produse, identice 80% cu cele anteriore, numai asa de dragul banilor. Nimic de zis, mereu am considerat ca pana la urma e o afacere, dar totusi, asa nu progresam. Sau mai bine zis, progresam greu.

Doar pentru ca Microsoft a lansat un nou sistem, care la prima vedere pare ca ar „îngenunchea” consola de la Sony, asta nu înseamnă neaparat ca Sony vor contraataca lansând o noua consola, chiar dacă exista motive sa credem ca gigantul japonez pare mai puțin confortabil cu ideea de a lansa o noua consola „in fiecare an”. Dacă s-ar axa mai mult pe optimizare in „loading screen” a jocurilor, zicem ca nu ar fi necesară o noua consola din partea lor in următorii ani.

De asemenea dacă ar mai trece câțiva ani pana la următoarea lansare de console ar ajuta și la documentarea mai buna a acestora, iar cu cât o consola sta mai mult pe „rafturile magazinelor” cu atât este mai profitabila pentru cumpărător, din cauza pretului scazut, dar si pentru producător pentru ca timpul trece si daca exista cerere acestia castiga bani cu ceva ce a fost produs deja. Sa nu mentionam si producatorii de jocuri care au timp sa creeze jocuri pentru respectiva consola si pot vinde mai multe copii pentru jocurile lor.

O diferenta cam mare, nu?

Ce se intampla acum

PS4 se vinde extrem de bine, și deși cifrele arată o scădere, exista o mulțime de jocuri chiar fantastice care urmează sa apara. God of War anybody? Ce înseamnă asta pentru PS5? Va cumpara cineva cea de-a cincea consola Sony? Ce ar face diferența? Ce poate aduce nou?

Ramane sa vedem, dar in loc sa punem bani la „saltea” și sa așteptăm ca Sony sa lanseze o noua consola, noi am făcut niște „săpături” prin adâncurile Internetului si am aflat misterul care ne-a ținut treji cu noptile. Care este acesta? Ramaneti doar aici si veti afla! Detalii si articol nou urmează sa apara cât de curând posibil. Sorry…

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here