Atari revine in forta! Noua consola Atari VCS

0
64

Dupa mai bine de 20 de ani, compania Atari revine pe piata hardware cu o consola numita Atari VCS, ce se presupune ca va fi lansata in vara anului 2019 (pentru utilizatorii care au dat pre-order, consola le va fi livrata in acesta primavara).

Atari VCS – Specificatii

Sub carcasa acestei console se afla un procesor destul de puternic, si anume un AMD Bristol Ridge A10-9630P. Totodata, langa un asa procesor puternic nu poate sta decat o placa video pe masura,
AMD Radeon R7 fiind perfecta.

Dar asta nu e tot, consola mai este dotata cu urmatoarele:

  • Memorie RAM: 4 GB DDR4
  • Capacitate de stocare: 32 GB eMMC, external HD, SD card
  • Sistem de operare Linux OS (ce permite utilizatorului personalizarea platformei pe placul lui)
  • Sistem de comenzi vocale
  • Conectivitate bluetooth si wi-fi
  • 4 porturi USB, un port Ethernet si unul HDMI

Pe langa controller-ul si joystick-ul special faurit pentru aceasta consola, Atari VCS accepta si alte periferice, chiar si un controller universal.

Istoria nu poate fi uitata!

Vazand designul consolei m-am gandit la un singur lucru si anume ca Atari nu se poate desparti de trecut. De aceea au imbinat trecutul cu prezentul. Astfel, designul retro al consolei este inspirat de la Atari 2600, o veche consola al anilor 70′. Si designul interior (dashboard, meniu si magazin) este inspirat tot din trecut, mai exact, anii 70′-80′. Mai mult ca sigur, cei care s-au ocupat de designul consolei au fost loviti de nostalgia trecutului!

Asta nu e tot! Consola vine pregatita cu peste 100 de jocuri classice de tipul arcade de la Atari si daca nici aceste jocuri nu-ti provoaca nostalgie…inseamna ca esti prea tanar!

Modele

Cel mai dorit dintre modele este Atari VCS Collector’s Edition. Asa cum reiese si din numele sau, acesta consola este de colectie, fiind fabricate doar 6000 de astfel de console. Fiecare consola are inscriptionata pe spate un numar unic, ce poate fi autentificat prin certificatul de autenticitate aferent consolei. De precizat faptul ca acest model nu mai este disponibil, toate cele 6000 de console au fost comandate!

Totodata, acest model este un omagiu adus consolei Atari 2600, de unde si provine designul retro al actualei console Atari VCS. Producatorii au reconfigurat elementele de design, precum carcasa (cu acele linii) si panoul de lemn.

Un alt model este Atari VCS Onyx Edition. Acest model are un desing modern, elegant, panoul nu mai este din lemn, ci din sticla lucioasa si neagra.

Datorita cererii foarte mare a modelului de editie limitata, producatorii au creat un model asemanator, numit Atari VCS Tribute Edition. Design-ul este, relativ asemanator cu celalalt model (cu acea placuta de lemn). Singurul lucru care-i deosebeste este termenul de editie limitata, Tribute Edition neavand onoarea aceasta.

Pret convenabil? DA si NU

Norocosi sunt oamenii care au cumparat consola in perioada de pre-order, deoarece au beneficiat de o reducere foarte mare. In perioada limitata de pre-order, care a avut loc din Mai, anul trecut, pana la sfarsitul anului 2018, pretul unei console a fost de doar 199 de dolari.

Pretul unei console, in momentul acesta, este de 239 de dolari, dar asta inseamna numai consola. Daca vrei si joystick-ul si controllerul va trebui sa scoti din portofel 329 de dolari. Dar, daca deja ai un controller, poti cumpara, separat, un joystick.

Ramane de vazut daca acesta consola isi merita sau nu banii!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here