AMD anunta noi procesoare! Ryzen Pro si Athlon Pro!

0
32

AMD a anuntat noile procesoare de generatia a doua, Ryzen Pro si Athlon Pro sunt cele doua. Aceste doua procesoare sunt in mare parte destinate PC-urilor de afaceri si celor comerciale. Acestea au atras foarte mult atentia asupra lor dupa ce a fost anuntat la CES Las Vegas. Adica aceste modele sunt solutii ce respecta specificatiile de consum.

Detalii despre Ryzen PRO

Noua gama Ryzen Pro din generatia a doua includ urmatoarele modele: Ryzen 7 Pro 3700U, Ryzen 5 Pro 3500U si Ryzen 3 Pro 3300U. Toate aceste modele sunt pe tehnologia de fabricatie de 12 nanometri. Primul din lista este un „Thread” de 4 nuclee si 8 fire de executie (thread-uri) care functioneaza la o frecventa ce pleaca de la 2,3 Ghz si se poate opri la 4 Ghz. Un TDP de doar 15W si o grafica integrata foarte buna Radeon Vega 10.

Ryzen 5 Pro impartaseste o mare parte din specificatiile lui Ryzen 7. O frecventa ce pleaca de la 2,1 Ghz si se opreste la 3,7 Ghz. Am ajuns si la cel ce v-a fi apreciat de foarte multa lume. Aici sunt detaliile legate de Ryzen 3 Pro 3300U, 4 nuclee si 4 thread-uri vor fi de ajuns pentru useri. O frecventa care porneste de la 2,1 Ghz si ajunge pana la 3,5 Ghz si de asemenea o placa grafica destul de buna spun cei de la AMD. Un Radeon Vega 6, insa nici TDP-ul nu v-a fi prea mare 15W sunt deajuns pentru acest micut puternic.

Detalii despre AMD Athlon

Am ajuns si la Athlon, o serie care nu a fost apreciata foarte mult in trecut. Dar de la aparitia lui Athlon 200GE o mare parte din cei ce foloseau Intel au ajuns in cele din urma la AMD. Avem aici ceea ce ofera Athlon-ul. Tin sa mentionez ca tehnologia de fabricatie nu mai este de 12 nanometri, ci de 14 nanometri. AMD ne ofera Athlon Pro 300U, 2 nuclee si 4 fire de executie pentru acesta (cam putin pentru anul 2019), 2,4 Ghz cu oprire la 3,3 Ghz si un GPU Radeon Vega 3. TDP-ul ramane acelasi ca si la Ryzen Pro, doar 15W. AMD a spus ca lumea v-a fi multumita de acest Athlon Pro insa parerea mea este ca ne ofera cam putin pentru acest an.

Potrivit unor informatii pe care compania le-a oferit, noua gama de procesoare v-a asigura cu 16% mai multa performanta decat seria precedenta. De asemenea se ofera si o autonomie mai mare si o performanta superioara la crearea continutului (edit,rendering). Noua generatie ofera si cateva functii de securitate datorita atat coprocesorului cat si script-ului de memorie (AMD GuardMI Technology).o

O mica comparatie intre AMD si Intel

Cei de la AMD considera ca noua serie Ryzen Pro este mai eficienta si ofera mai multa performanta decat Intel. In exemplul pe care acestia l-au oferit s-a vorbit despre Ryzen 7 Pro 3700U, au spus ca acesta ar trebui sa ofere o performanta mai buna decat i7-8650U. Asta datorita placi grafice integrate a celor de la Ryzen care este mult mai eficienta. Deoarece placa grafica este capabila sa asigure suport pentru conexiune HDMI 2.0 si DisplayPort. De asemenea pana la 4 ecrane Full HD sau daca nu doar doua 4K. Daca nu sunteti multumiti, acesta mai ofera si decodare video H.265 10 Biti/HEVC si VP9 (de asemenea 4K), nu vor lipsi nici serviciile SmartShift si FreeSync.

O alta informatie ce va fi de folos celor ce vor dori sa achizitioneze modele de PC-uri. Pregatitiva pentru ca primele PC-uri cu generatia PRO de la AMD vor aparea pe modelele celor de la Lenovo si HP. Acestea fiind primele companii ce s-au gandit la un sistem bazat pe Ryzen Pro si Athlon Pro.

In incheiere doresc sa va spun ca nu ar trebuii sa mai cheltuiti bani pe prostii si sa incepeti sa cumparati procesoare la copii. Mereu pusi pe glume cei de la A4G!!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here